Екологични минерални бои KEIM

Екологични минерални бои KEIM

В Баущоф + Метал винаги следваме последните тенденции в света на строителството, като същевременно държим на високо качество и доказани на пазара брандове.

Запознайте се отблизо с екологичните минерални бои KEIM , които може да откриете на склад при нас.

На какъв принцип работят Минералните бои ?

Всички Keim минерални бои са на силикатна основа, която за първи път е получила кралски патент през 1878 г.

Боите включват течна фаза на калиев силикат смесен с естествени минерални окиси и пълнители. Силикатните бои имат свойството да проникват в субстрата на основата, върху която се нанасят, най-вече циментови, вароциментови разтвори и бетон като образуват дълготрайна химична кристална връзка с основата.

Изчистеният минерален състав на боите Keim, които не съдържат разтворители и производни получени от нефтени продукти, спомага за две много съществени предимства:

  1.  Негоримост
  2.  При полагане и експлоатация не отделят никакви вредни токсични газове

 

Зол-силикатни минерални бои

Последните разработки в областта на тази технология са въведените зол-силикатни минерални бои, които не само използват калиев силикат, но и силициев диоксид. Образуват се колоидни частици, които повишават лепилните свойства на боите. Те осигуряват отличен вискозитет като абсорбират всяка повърхност и след изсъхване боята покрива много добре. Добавянето на силициев диоксид подобрява вече доброто сцепление на минералните бои и увеличава техния обхват на приложение. Така боите могат да се прилагат и върху предварително боядисани повърхности.

Кристална структура

Кристалната структура на минералните бои създава условие за пространства между самите кристали, което позволява свободното преминаване на влагата, но тъй като тези пространства са много малки те не позволяват преминаването на водните молекули например при дъжд или сняг. Така покритието става неразделна част от минералната основа, върху която се нанася и поддържа пропускливостта на изпаренията, като същевременно осигурява ефективна бариера за проникването на влагата. Това е изключително важно за поддържането на повърхностите защитени, както и за елиминиране на възможността за компрометиране на повърхността на боята при сезонните температурни амплитуди.

Минерален вид

Минералната боя има гладко матово покритие, но кристалната структура осигурява отлично отражение на светлината, което придава ярък и чист външен вид. Освен това, чрез използването на естествени пигменти на база окиси няма избледняване на цвета за дълъг експлоатационен период. Това доказват сгради, които са били боядисани преди повече от 100 години и все още няма видимо избледняване и следи от времето по самото покритие. Боите на Keim са устойчиви на мухъл и плесен поради високата си алкалност – рН е приблизително 12.3.

Предимства и ползи от минералните бои KEIM

         Издръжливост

Минералните бои осигуряват изключително дълготраен живот на крайното покритие за външни фасади.

 

         Екологични и щадящи природата

Екологичното съзнание е в основата на KEIM Mineral Paints, както по отношение на продуктите, които Keim произвежда, така и по отношение на положителното влиянието върху околната среда, към което компанията допринася.

 

         Дишащи и паропропускливи

Стената е в състояние да диша през покритието, вместо да бъде затворена зад акрилна бариера.

 

         Устойчивост на цвета

При минералните бои се ползват само натурални пигменти, които не избледняват.

 

         Много добро отражение на светлината

Високото отражение на светлината кара повърхностите и пространствата да изглеждат по-ярки и светли.

 

         Лесна поддръжка / Дълготрайна чистота

Минералните бои остават чисти за по-дълго време и са устойчиви на мухъл и плесен.

 

         Негорими

Минералните бои са абсолютно негорими и е не отделят токсични вещества.

 

         Изключително покривни

Могат да се полагат върху вече съществуващо покритие.

 

Всички KEIM продукти, които предлагаме, може да откриете тук

За повече информация се свържете с нас на +359 (2) 448 5000 или ни посетете на бул. Илиянци 96, за да обсъдим на място Вашия проект.