Награда за Баущоф + Метал

Награда за Баущоф + Метал

Награда за Баущоф + Метал в национален конкурс Сграда на годината България 2017

 

В категория „Сгради Здравеопазване“ Баущоф + Метал получи специална награда като изпълнител на „Малките герои на Пирогов – реконструкция на детските огделения в УМБАЛСМ Н.И.ПИРОГОВ“

 

„Малките герои“ на „Пирогов“

„Малките герои” е благотворителна инициатива на Фондация „Америка за България” за преобразяване на детските клиники в УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов“ в приказна и гостоприемна среда за децата и техните семейства. Проектът е важно допълнение към цялостната реконструкция на Детската хирургия и травматология предприета от УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов“ и финансирана от държавата.

Пациентите, особено децата, в болнични заведения се чувстват неуверени и често уплашени. Физическата обстановка може да смекчи това и да допринесе за по-бързото им оздравяване. Целта на „Малките герои“ е да се създаде приятна, приветлива и успокояваща обстановка за всички – от малките пациенти и техните родители до лекарите и медицинските работници.

„Малките герои“ завладяват трите етажа на детските клиники в „Пирогов“ с Героите на седемте морета (на приземен етаж); Герои от детски приказки (втори етаж), Супер-герои от нашето ежедневие (трети етаж), в двора на болницата грее нова детска площадка.

Децата се очароват от приказни герои, защото те се борят със злодеи и разбойници, впускат се в грандиозни приключения и показват смелост на места и в ситуации, за които само може да си мечтаем.

Героите са и модели за подражание – те могат да вдъхновят децата, да повдигнат самочувствието им и да ги накарат да се чувстват силни, с контрол над заобикалящата ги среда. Това е особено важно, когато детето е изправено пред сериозно заболяване, което изисква хоспитализация.

Изведнъж детето се озовава в непозната и понякога враждебна за него среда, пълна с много неизвестни. Вместо да се чувства малко, безпомощно, смутено и обзето от страх, ‘малкият герой’ завладява въображението и помага да се намерят сили и увереност.

Освен това, чрез ‘малките герои’, децата могат да развият собствено усещане за доброто, за силата и истински стойностното в живота. Героите са винаги повече от това, което обикновено се изисква в ежедневието на децата. Героите упорстват и никога не се отказват. Те не спират да се борят и да преодоляват препятствията по пътя си.

„Малките герои” обедини усилията на бизнесa, неправителствени организации, медии и индивидуални дарители в името на децата на България.

Видео: